Tájékoztatás II. fokú belvízvédelmi készültség elrendeléséről

Tájékoztatás
II. fokú belvízvédelmi készültség elrendeléséről
A Tiva-Szolg Nonprofit Kft. részéről tájékoztatjuk Tiszavasvári Város lakosságát, hogy Tiszavasvári Város Polgármestere 2016. február 17-én 08-00 órától, a 232/1996. (XII.26.) Korm. rendelet előírásai alapján
II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el
Tiszavasvári Város belterületén!
A belvízvédelmi készültség elrendelésének fő oka, hogy az utóbbi hetek igen komoly esőzésének következményében Tiszavasvári Város belterületén igen komoly mennyiségű csapadék hullott a Város területére.
A megnövekedett csapadékmennyiség következtében, a Tiva-Szolg Nonprofit Kft. által üzemeltetett, Tiszavasvári Város összes belvízátemelő szivattyúja közel 24 órában, teljes üzemben működik, állandó jelleggel 4 fő folyamatosan működteti a szivattyúkat, illetve felügyeli a biztonságos üzemmenetet, továbbá a Hortobágyi csatornán lévő fő vízgyűjtő csatornán további kiegészítő szivattyú került beüzemelésre a nap 24 órájában.
Tiszavasvári Város belterületén a következő helyszíneken kerül folyamatosan üzemeltetésre belvízátemelő szivattyú:„Korontó” belvízátemelő szivattyú
Soproni úti fő belvízátemelő szivattyú
Állomás úti fő belvízátemelő szivattyú
Hortobágyi főcsatorna fő átemelő szivattyú,
ugyanitt, mobil belvízátemelő szivattyúCégünk munkatársai naponta több alkalommal a város teljes területét ellenőrzik és a csapadékvízzel elöntött területek lehetőség szerinti víztelenítésében, víz elvezetésében közreműködnek.
Munkatársaink amennyiben eldugult csatorna szakaszokkal találkoznak, mindent megtesznek a mielőbbi akadály elhárítás érdekében!Sajnos még mindig jellemző Tiszavasvári Város belterületén, hogy a tetőfelületen, illetve az ingatlanok belterületén összegyűlő csapadékvizet szabálytalan módon a szennyvízelvezető rendszerbe vezetik több lakóingatlan területén.
A HBVSZ Zrt.-vel közösen továbbra is megkérjük Önöket, hogy szíveskedjenek tartózkodni ettől a magatartástól, mivel az így a szennyvízelvezető rendszerbe bejuttatott csapadékvíz jelentősen megterheli a szennyvízelvezető rendszert, ezáltal komoly közegészségügyi problémát okozva, mivel a rendszer nem képes elvezetni a hírtelen megnövekedett vízmennyiséget.
Így bizonyos területeken a rendszerből kilépő szennyvíz elönthet ingatlanokat, vagy akár lakásokat is.
Ezzel nem csak a Városban élő ingatlan tulajdonosoknak okoznak komoly problémákat, hanem komoly büntetést is kockáztatnak, mivel a HBVSZ Zrt. /Tiszavasvári Város víziközmű rendszerének üzemeltetője/ munkatársai folyamatosan ellenőrzést végeznek a város területén és amennyiben szabálytalan csapadékvíz bevezetést találnak a szennyvízelvezető rendszerbe, úgy nagyon komoly összegű /127.000 Ft / kötbér kiszabása mellett kötelezik az ingatlan tulajdonosát a szabálytalanság megszüntetésére.
Figyeljünk egymásra a szabályos használat betartásával!A További intézkedésekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket!
Tiva-Szolg Nonprofit Kft.II_fokú_belvízvédelmi_készültség_elrendelése – letölthető dokumentum –


Vissza az előző oldalra