A HBVSZ Zrt. tájékoztatója vízórák fagy elleni védelméről


A HBVSZ Zrt. tájékoztatója
vízórák fagy elleni védelméről

A Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. részéről felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tél közeledtével várható erős lehűlés következtében az ingatlanokon lévő vízvezeték, bekötővezeték, a vízóra, illetve szerkezetei nagymértékben károsodhatnak, elfagyhatnak.

Az elfagyás következtében jelentős mértékű anyagi kár érheti ügyfeleinket, mivel az elfagyás következtében akár a csővezeték, vagy a vízóra is oly módon károsodhat, hogy a további működés biztosítása csak a bekötővezeték, a vízóra, vagy a belső hálózati vezeték és szerelvényeik cseréjével valósítható meg, mely az üzletszabályzatunkban meghatározott, elfagyás miatt kiszabandó kötbér összegével megnövelve, igen komoly anyagi megterhelést jelenthet.

Ezért a következő célszerű lépések megtételét javasoljuk:

  • Győződjenek meg arról, hogy jól záródik-e vízmérő aknájuk fedele!
  • A hiányzó aknák sérült fedőlapját cseréljék ki, ha hiányzik, azt pótolják!
  • Az aknát és a vízmérőt szigeteljék hungarocellel, pléddel vagy kartondoboz-darabokkal!
  • A pincében és a zárt helyen lévő vízmérők, vízvezetékek esetén ellenőrizzék a pinceablak épségét, szigetelését és tartsák azt zárva!
  • Ellenőrizzék a télen nem használt ingatlanukat az esetlegesen bekövetkező károk megelőzése, illetve mielőbbi észlelése érdekében
  • Figyeljenek arra, hogy a vízmérőben a víztelenítést követően is marad víz, ezért a vízmérő szigetelését mindenképp meg kell oldani!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a vízcsapok megnyitása következtében vízfolyás nem tapasztalható, akkor minden bizonnyal a csőrendszer elfagyására lehet következtetni.

Első lépésként célszerű az ingatlan belső vezetékhálózatát megvizsgálni és csak ezt követően értesíteni a nap 24 órájában hívható vízmű telepünket.

Munkatársaink folyamatosan állnak rendelkezésükre, a nap 24 órájában készenléti szolgálatot látnak el.

Amennyiben bárminemű problémája merülne fel, vagy esetleg az elfagyás következtében a vízóra, vagy a bekötővezeték és szerelvényeik sérültek, kérjük azonnali hatállyal értesítsék munkatársainkat a 42/ 372-547 telefonszámon.

HBVSZ Zrt.
Tiszavasvári Üzemigazgatóság
Ügyfélszolgálata